انواع مصالح ساختمانی و نکاتی هنگام خرید

مصالح ساختمانی

مصالح ساختمانی

به موادي كه براي ايجاد يك سازه استفاده مي‌شود، مصالح ساختمانی مي‌گويند كه به صورت طبيعي و مصنوعي وجود دارند و هر كدام داراي ويژگي‌هاي منحصر به ‌فردي مي‌‌‌‌‌باشند. مصالح ساختماني طبيعي شامل شن، ماسه، خاك و سنگ مي‌باشد. مصالح ساختماني مصنوعي نيز شامل سيمان، آجر، بتن، شيشه، ميلگرد و پلاستيك مي‌باشند.هنگام خريد مصالح ساختماني بايد به نوع كاربري سازه و نقشه سازه توجه كرده و مصالح را متناسب با شرايط آب وهوايي منطقه خريداري كنيم.

از مهم‌ ترين نكاتي كه هنگام خريد مصالح بايد به آن توجه داشت، جنبه هاي اقتصادي سازه است كه مي‌توان با رعايت يك سري نكات هزينه ها را تا مقدار قابل توجهي كاهش داد. براي كاهش هزينه هاي خريد مي‌توان از مصالح با هزينه نگهداري كم استفاده كرد. همچنين مي‌توان از مصالح بازيافتي سازه هاي تخريب شده كه داراي كيفيت مناسبي هستند نيز استفاده كرد.

نكاتي كه هنگام خريد انواع مصالح ساختمانی بايد به آن توجه داشت

  • نوع و كاربري سازه
  • تسلط كامل به نقشه و معماري سازه
  • ميزان مقاومت سازه در برابر آب، سايش و حرارت
  • هزينه هاي اقتصادي
  • هزينه حمل و نقل و در دسترس بودن مصالح در محل
  • كيفيت و دوام مصالح

مصالح ساختمانی

 

درهنگام خريد مصالح بهتر است با افراد كارشناس مشورت كرده تا بتوان بهترين مصالح را با كمترين قيمت تهيه كرد. براي تشخيص مصالح مرغوب از مصالح بي‌كيفيت نكاتي وجود دارد كه در ادامه به آن‌ها مي‌پردازيم.

برای مشاهده قیمت و خرید انواع مصالح ساختمانی از پارسیان سازه به صفحه لیست قیمت ها مراجعه کنید.در ضمن میتوانید به صورت آنلاین با کارشناسان فروش ما در ارتباط باشید.

خاك

 

مصالح ساختمانی

در ساختمان سازي عموما از خاك رس استفاده مي‌شود. خاکی رس حالت چسبندگی دارد و آب را از خود عبور نمی‌دهد و برای همین در مکان‌هایی مانند پشت بام استفاده می‌شود. مقدار سولفات‌ موجود در خاک رس نباید بیش از 5 درصد و میزان کلرور سدیم و پتاسیم آن نباید بیش از 1 درصد باشد.

سنگ

 

مصالح ساختمانی

 

سنگ‌ها مصالح مقاوم و بادوامي هستند كه از گذشته تا كنون يكي از پركاربردترين مصالح ساختمانی موجود در ساخت و ساز بوده كه داراي انواع و كارايي مختلف مي‌باشد. از نکات مهم هنگام خرید سنگ، میزان مقاومت فشاری سنگ و ميزان جذب آب سنگ مي‌باشد.

شن و ماسه

 

مصالح ساختمانی

 

شن وماسه از اصلي ترين مصالح ساختماني هستند که در تناژهاي متفاوت به فروش مي‌رسند و خريد شن و ماسه به صورت تني است. در شن و ماسه نبايد خاک رس وجود داشته باشد. زیرا خاک رس به دلیل خاصیت مکندگی خود باعث مکیده شدن آب و خشک شدن ملات یا بتن مورد نظر می شود.

سيمان

 

مصالح ساختمانی

 

سيمان از پرمصرف ترين مصالح ساختماني است كه به صورت پودري نرم است. سيمان مرغوب نرم وسرد و به رنگ خاكستري با سايه سبز روشن مي‌باشد و داخل آن نبايد تکه‌های سخت شده یافت شود. سیمان را نباید طولاني مدت انبار کرد زیرا ازمقاومت آن کم می‌شود.

آجر

آجر كاربردهاي بسيار زيادي در ساختمان سازي دارد و از قديمي‌ترين مصالح به شمار مي‌رود. آجرخوب رنگي روشن داشته و تقریبا 1800 کیلوگرم بر مترمکعب وزن دارد و درصد جذب آب آن حدود 15 درصد است.

بتن

از تركيب سيمان و آب بتن توليد مي‌شود. سيماني كه در ساخت بتن استفاده مي‌شود سيمان پرتلند است. بتن داراي انواع مختلفي از جمله بتن سنگین، بتن سبک، بتن سبک هوادار، بتن متخلخل، بتن خود متراكم و بتن پلیمری مي‌باشد. بتن مرغوب به راحتی ریخته مي‌شود و در شرایط محیطی خورنده به خوبی مقاومت مي‌کند. وزن مخصوص بتن بين ۳۰۰ –۵۰۰۰ کیلوگرم بر مترمکعب است. وزن مخصوص بتن سازه ای در ایران به طور متوسط 2400 کیلوگرم بر متر مکعب است.

پوکه

درست کردت شیب برای  پشت  بام ساختمان ها ؛ پر کننده قسمت های خالی برای کف سازی ماده اولیه برای تولید قطعه های بتنی با وزن کمتر ؛ ماده اولیه ی مواد عایق درست کردن پانل ها ساختن موزاییک ها ؛ از کاربرد های پوکه است. پوکه دارای سه نوع است که به ترتیب عبارتند از : درجه اول ، درجه دوم و درجه سوم که قیمت هرکدام با یکدیگر متفاوت است.

بلوک

بلوک یک قطعه پر کاربرد و بسیار پیش ساخته است که در ساخت و ساز نقش‌مهمی دارد . بلوک از ترکیب آب و سیمان و سنگ ریزه های شنی و ماسه ای تولید می شود که در نهایت در قالب های اختصاصی قرار میگیرد و بلوک را تشکیل می دهد . بلوک به دو شکل سقفی و دیواری موجود می باشد و شکل آن نیز مستطیلی و دارای سطحی چسنبده است .

گچ

استفاده نمودن از گچ در راستای ساخت و ساز باعث ایجاد عایق صوتی و حرارتی می شود .گچ نوعی ماده است که میتواند به اشکال متفاوتی تبدی شود .یکی از معایب گچ کثیف شدن آن می باشد ، درصورتی که مقداری از گچ شما کثیف شود امکان تمیز کردن آن به آسانی وجود ندارد .این محصول نیز می توند رطوبت فضا را به طور کامل جذب خود نماید که در طی مدت زمان طولانی سبب از بین رفتن پوشش خود می شود .

 

مبین محمودی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.