انواع سیم کشی ساختمانی

انواع سیم کشی ساختمان

انواع سیم کشی ساختمانی

انواع سیم کشی ساختمانی دارای دو روش مختلف است که بسته به نوع پروژه‌ ساختمانی انجام می‌پذیرد.

 

سیم کشی روکار

اولین روش سیم کشی که می‌خواهیم برای شما شرح دهیم سیم کشی روکار است.

در روش رو کار تمامی سیم‌ها بر روی دیوار جای می‌گیرند و از روی گج دیوار عبور می‌کنند. در این روش به منظور حفظ زیبایی و جلو گیری بی نظمی و حفظ امنیت سیم‌ها درون لوله برق مخصوص و یا داکت قرار می‌گیرند و لوله برق(داکت) پوششی بر روی سیم‌ها است.

این روش از روش‌هایی است که به عنوان یک ضعف در ساختمان از آن یاد می‌شود ولیکن اگر سیم کشی ساختمان به صورت روکار باشد در زمان خرابی و ایجاد مشکل از این قبیل برای عیب یابی و بر طرف کردن مشکل دسترسی به سیم‌ها  آسان‌تر و سریع‌تر است.

سیم کشی توکار

روش تو کار در برابر روش رو کار بسیار متدوال‌تر و به عنوان شیوه‌ای مناسب و قابل اجرا برای تمامی پروژه‌های مسکونی از جمله پروژه‌های تجاری، تفریحی، اداری و غیره است.

از مزیای این روش در مقابل سیم کشی رو کار می‌توان به حفظ ظرافت و زیبایی و هم‌چنین امنیت ساختمان اشاره کرد که در روش سیم کشی رو کار دو ویژگی اول یعنی زیبایی و ظرافت ساختمان دچار مشکل می‌شود.

این روش بدین صورت است که سیم‌ها از زیر سیمان یا گچ و یا زیر کار عبور می‌کنند.

سیم کشی تو کار دارای شاخه دیگری است که انواع این نوع سیم کشی را شامل می‌شود.

سیم کشی تو کار هم‌چنین دارای انواع مختلفی است که شامل سیم کشی تو کار به وسیله جعبه تقسیم، سیم کشی تو کار به وسیله جعبه کلید و پریز، سیم کشی تو کار به وسیله جعبه فیوز، می‌شود.

انواع سیم کشی ساختمانی

لازم به ذکر است در سیم کشی و کابل کشی انواع سیم هم نقش مهمی دارند.

 

هر سیم الکتریکی از دو چیز تشکیل شده است که اولی فاز و دومی نول است.

سیم‌هایی که در روش تو کار مورد استفاده قرار می‌گیرند سیم‌های تک رشته هستند. هم‌چنین در زوش رو کار از سیم‌های دو رشته‌ای استفاده می‌شود.

در روش تو کار از سیم‌های افشان نیز استفاده می‌شود، این نوع سیم‌ها از چند رشته سیم تشکیل شده‌اند که به دور هم تابیده شده‌اند و عایق‌هایی که از جنس PVC آن‌ها را پوشانده است.

امیررضا سترگ
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.